Wat te doen in Rotterdam?

W

Rotterdam is een van de meest aantrekkelijke steden om te zien in Nederland. Daarom raden we je een bezoek ten zeerste aan! Je zult zien dat de meeste dingen die er te doen zijn in Rotterdam te maken hebben met architectuur. Na het bombardement op 14 mei 1940 werden de meeste gebouwen verwoest. Bij de wederopbouw is de oorspronkelijke kanaalstructuur die zo typisch is voor het land niet behouden gebleven. In plaats daarvan werden moderne en vooruitstrevende gebouwen ontworpen die Rotterdam tot een stad maakten waar architectuur erg belangrijk is. We vertellen je 25 dingen om te doen en Rotterdam zodat je de twee gezichten kent: het traditionele en het grensverleggende.

Beste kan je naar Martkhal

Een van de meest indrukwekkende en moderne gebouwen in Rotterdam is deze markt. De halfronde façade doet denken aan een hoefijzer, met kleine vierkante ramen die het hele gebouw omringen. Niet alleen aan de buitenkant is het bijzonder, als je naar binnen loopt, zie je dat de binnen structuur is versierd met kleurrijke tekeningen van fruit, bloemen en insecten. Het is het werk van de Nederlandse kunstenaar Arno Coenen.

Onder deze indrukwekkende koepel bevinden zich tal van winkels, kraampjes en bars waar u heerlijk kunt eten of drinken. Maar de markt is niet de enige ruimte in de Markthal, deze wordt omringd door moderne kantoren met uitzicht over de stad.

Rotterdam Centraal moeten we niet vergeten

Het treinstation is een essentieel bezoek om te doen in Rotterdam. Het is weer een voorbeeld van het belang van moderne architectuur in de stad. Hoewel het in 2014 werd ingehuldigd, is het dankzij zijn eigenaardige driehoekige vorm nu al een iconisch bouwwerk geworden. Ondanks zijn moderniteit heeft het ook een aantal elementen uit het oude station behouden als herinnering aan het verleden: de letters bij de ingang en de centrale klok.

Natuurlijk Erasmusbrug

Wanneer architecturale innovatie en state-of-the-art engineering samenkomen, is het resultaat een brug die zo indrukwekkend is. De Erasmusbrug is 802 meter lang en dient als verbinding tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Rotterdam. Het meest indrukwekkende is de mast van meer dan 100 meter die doet denken aan de vorm van een zwanenhals. Dat is de reden waarom de brug de bijnaam “de zwaan” heeft gekregen sinds hij in 1996 werd ingehuldigd.

Alsof de constructie zelf niet verbazingwekkend genoeg was, heeft het een kantelgedeelte dat opengaat voor grotere boten. Te voet oversteken is een van de meest representatieve dingen om te doen in Rotterdam.